» AANSCHAF
AANSCHAF:

LEES ONDERSTAANDE PUNTEN GOED DOOR EN BEZINT EER GE BEGINT!!* Tussen de 6de en de 8ste week mogen onze baby's naar hun nieuwe thuis.

* Er komt een afstammingsbewijs ( stamboom ) met het konijntje mee.

* Uw nijn is op dat moment prev. behandeld tegen coccidiose, ontwormd en nagekeken.

* u krijgt een zakje voer mee voor de eerste paar dagen om te kunnen over-schakelen.

* Een konijntje kan erg van slag raken van de verhuizing, dus gun uw knuf de nodige dagen rust om te kunnen acclimatiseren!!

* Ten alle tijden behoud ik me het recht om een reservering ongedaan te maken.

* BORSTEL UW TEDDY MET REGELMAAT!!!!
als u wilt weten hoe u de teddy moet borstelen kan ik u dat ter plekke laten zien!

* transport is mogelijk, risico is voor u.
informeer bij www.sprinterservice.nl

* geen aansprakelijkheid nadat de konijntjes zijn opgehaald, de verantwoording is aan u.

* geen garantie voor terugslag.

* blijft u eraan denken dat een konijntje een erg gevoelig en kwetsbaar diertje is en het liefst met zn tweeen is!WIST U DAT EEN KONIJNTJE:

* niet onder knaagdier valt

* beter geen sla of koolsoorten kan eten

* tot in de vierde maand overgevoelig is voor alles wat met tocht en vocht te maken heeft, ook qua eten van groentes en fruit!

* het gelukkigst is wanneer hij/zij samenwoont met een soortgenoot

* altijd hooi tot zn beschikking moet hebben

* nogal stress-gevoelig is, en ernstig risico loopt wanneer hij zelfs slechts een dag niet eet!*EEN KONIJNTJE EN WAT NOG MEER?

De jonge konijntjes zijn dagelijks in handen zodat ze goed gesocialiseerd en handtam zijn als je ze komt halen.
Je krijgt een zakje voer mee voor de eerste week. Dit kun je mengen met het voer dat je zelf zult gaan geven. Zo kan het darmstelsel van het konijntje rustig aan het nieuwe voer wennen.
Ook krijg je een afstammingsbewijs mee zodat je kunt zien wie de ouderdieren zijn.
Het konijntje wordt door ons een maal ontwormd en wij raden je aan om dat na twee maanden nog eens te herhalen.
Verder geven we een voeradvies mee.
Maar je kunt ons altijd bellen of mailen met vragen. Er is op internet ook veel informatie te vinden met betrekking tot voer, groenvoer, ziekten e.d.


*TWEE KONIJNEN SAMEN?
Het houden van twee konijntjes lijkt ideaal maar het aan elkaar koppelen is nog wel eens moeilijk om goed te laten verlopen. Twee voedsters samen, zelfs als het nestzusjes zijn, kunnen als ze volwassen worden (rond 7 maanden) gaan vechten, maar vaak gaat het ook gewoon wel goed, zowiezo als ze genoeg ruimte hebben!
Een voedster en een ram samen houden is mogelijk mits de ram op tijd gecastreerd wordt. Dit kan vanaf de leeftijd van 5 maanden maar voor die tijd zijn veel konijnen al geslachtsrijp en een voedster die op zo'n jonge leeftijd al een nest krijgt, loopt gevaar om de worp niet te overleven of in ieder geval blijvende schade op te lopen. Dus als je voor een ram en een voedster kiest, moeten ze op tijd uit elkaar worden gehaald en in aparte hokken worden geplaatst. met enig geduld zal de voedster de (gecastreerde) ram weer accepteren .
Als je echt 2 konijnen zou willen houden, zou je ervoor kunnen kiezen om te beginnen met een ram. Hem te laten castreren zodra hij daar oud genoeg voor is en dan een voedster als maatje voor hem uit te kiezen. Dan komt de jonge voedster in zijn territorium terecht en dan heeft het koppelen de meeste kans van slagen.

Heb je al een konijn en wil je toch een tweede erbij, dan kunnen de dieren het best met elkaar kennismaken op volkomen neutraal terrein. Toezicht zal altijd nodig zijn totdat je ze veilig samen in hetzelfde hok kunt houden.
geef ze samen iets te eten en kijk of dat goed gaat, samen eten verbroederlijkt onder konijnen!!

*TWEE JONGE VOEDSTERS
Wil je echt 2 konijnen in hetzelfde hok gaan samenhouden dan kan je het beste 2 jonge voedsters nemen. Uit hetzelfde nest of niet speelt geen rol zolang ze maar op hetzelfde ogenblik samen in een volledig vreemd hok worden gezet. Of het ook na het bereiken van de volwassenheid goed zal blijven gaan, valt niet met 100% zekerheid te zeggen. Dat hangt af van het individuele temperament van de dieren.


*TWEE RAMMEN
Je kunt ervan uitgaan dat 2 rammen op dezelfde manier samenbrengen in de meeste gevallen in een drama zal eindigen. Twee rammen zullen vroeg of laat beginnen te vechten waarbij de zwakste zelfs kan sterven. Zelfs na castratie blijft de kans groot dat ze blijven vechten.


* VOEDSTER EN EEN RAM
En andere mogelijkheid is het samenhouden van een voedster met een gecastreerde ram. En dan moet de voedster in het hok van de ram wordt gebracht en niet omgekeerd. Dit is uiteindelijk de combinatie die waarschijnlijk de meeste kans van slagen heeft.


WAAROM PAS MET 6 TOT 8 WEKEN NAAR NIEUWE THUIS?

Konijntjes, en zeker jonge konijntjes, zijn lief en leuk om te zien. Maar als konijntjes al op een leeftijd van 4-5 weken van hun moeder worden weggehaald, dan blijkt dat de meeste al snel nadat ze aangeschaft zijn, ziek worden. Ernstige diarree bijvoorbeeld, veroorzaakt door bacterieŽn, komt veel voor onder zulke jonge diertjes. En dit heeft in de meeste gevallen sterfte van het konijntje tot gevolg. ...Hoe komt dit eigenlijk?

Konijntjes die op de leeftijd van 4-5 weken moedermelk wordt onthouden en ineens op een dieet van droogvoer worden gezet, komen in de problemen. Dit komt omdat het darmstelsel van jonge konijntjes met een gewicht lager dan 600 gram nog niet goed ingesteld is op het verteren van volledig vast voedsel, omdat er een gebrek is aan amylase. Amylase is een enzym dat zetmeel omzet in maltose. Zonder amylase is de vertering van vast voedsel in de vorm van droogvoer nauwelijks mogelijk. Wordt zo'n jong konijntje van de ene op de andere dag volop droogvoer gegeven dan ontstaat in het darmstelsel een milieu waardoor ziekmakende bacterieŽn, zoals de Clostridium spiroforme, kans krijgt zich massaal te vermeerderen. Deze bacterie veroorzaakt een ernstige darmslijmvliesontsteking met als symptoom hevige diarree. En dit verloopt meestal fataal.

HOE ZIT DAT MET KONIJNTJES VANAF 6 WEKEN?

Vanaf drie tot vier weken knabbelen konijntjes al aan zacht, groen, eiwitrijk hooi en eten ze kleine beetjes droogvoer. Vanaf 4-6 weken mag een konijntje veel hooi en biks, maar ook nog steeds moedermelk. Vanaf zes weken is de darmflora zo stabiel, dat droogvoer geen probleem meer hoeft te zijn en kan het konijntje onbeperkt droogvoer te eten krijgen. Toch kan plotseling overschakelen op deze leeftijd van moedermelk naar volledig droogvoer, ernstige verstoring van de darmflora betekenen. Het beste is daarom een konijntje te laten drinken bij de moeder tot dat de moeder zelf aangeeft hier niets meer voor te voelen. Meestal is dat pas na de 6de week en het veiligst als de jonge dieren zo'n 8 weken oud zijn. Hun darmstelsel heeft dan rustig de tijd om op eigen tempo te wennen aan de overschakeling op vast voedsel, en het konijntje zal steeds meer met de 'droogvoerpot' mee gaan eten. Op deze manier ontwikkelt een konijn een gezond darmstelsel, met weinig risico op plotselinge groei van ziekmakende bacterieŽn.


[ terug... ]Omhoog


TEDDY WIDDERS TE KOOP

TEDDY DWERG TE KOOP

  • Photobucket

THE PALLACE

TE KOOP


Welkom bij Teddypallace, knuffel teddy widders en teddy dwergjes Copyright 2002-2018